szerző:
MTI

Martonyi János keddtől részt vesz az ENSZ Közgyűlés ülésszakán New Yorkban.

Martonyi János külügyminiszter szeptember 25-29. között New Yorkba, az ENSZ Közgyűlés 67. ülésszakára látogat, ahol számos ülésen felszólal és bilaterális tárgyalásokat folytat - közölte a Külügyminisztérium kedden. A közlemény szerint a magyar diplomácia vezetője részt vesz az EU-külügyminiszterek együttes ülésén, ahol várhatóan aktuálpolitikai és regionális kérdéseket vitatnak meg. 

Martonyi János jelen lesz az EU New York-i missziója székházának avatásán Herman Van Rompuy, José Manuel Barroso és Catherine Ashton, az EU főképviselőjének jelenlétében, egy transzatlanti vacsorán, valamint azon a megbeszélésen, amelyen a közép-európai térség és az ENSZ együttműködésének elmélyítéséről lesz szó - olvasható a közleményben. A magyar tárcavezető részt vesz az átfogó atomcsend szerződés részes államai képviselőinek találkozóján is.

Martonyi János külügyminiszter mások mellett kazah, szerb, koszovói és palesztin kollégáival folytat az ENSZ Közgyűlés margóján kétoldalú megbeszéléseket. Képviselteti magát egy ünnepélyes állampolgári eskütételen a New York-i magyar főkonzulátuson és találkozik amerikai zsidó szervezetek képviselőivel - írta a Külügyminisztérium. 

Martonyi János külügyminiszter továbbá részt vesz Dejan Šahović volt budapesti szerb nagykövet kitüntetési ünnepségén a New York-i Magyar Állandó ENSZ Képviseleten, Tomislav Nikolić, a Szerb Köztársaság elnöke és Vuk Jeremić, az ENSZ Közgyűlés elnökének jelenlétében - tudatta a külügyi tárca.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Orbán maradna a Néppártban, de nem fog megváltozni

Orbán maradna a Néppártban, de nem fog megváltozni

Kiderült, 2020 után kiknek jár majd az 5 százalékos lakásáfa

Kiderült, 2020 után kiknek jár majd az 5 százalékos lakásáfa

Új díjcsomagok vannak a Telenornál

Új díjcsomagok vannak a Telenornál

Az LMP feljelenti Mészáros cégcsoportját, de az MTI erről nem ad hírt

Az LMP feljelenti Mészáros cégcsoportját, de az MTI erről nem ad hírt

Hidegebb lesz és eshet is a hosszú hétvégén

Hidegebb lesz és eshet is a hosszú hétvégén

Kíváncsi, mennyire szegények a magyarok másokhoz képest? Mutatjuk!

Kíváncsi, mennyire szegények a magyarok másokhoz képest? Mutatjuk!