szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szíria bocsánatot kért Törökországtól az egyik török település ellen az előző napon végrehajtott, öt ember halálát okozó támadás miatt, ígéretet téve arra, hogy hasonló incidensek nem fordulnak elő többé.

Damaszkusz bocsánatkéréséről Ankarában Besir Atalay török miniszterelnök-helyettes adott tájékoztatást. A bejelentés azután hangzott el, hogy a török parlament felhatalmazta a kormányt: szükség esetén az ország határain kívül is vesse be az állam fegyveres erejét.

A parlament azt követően döntött így, hogy szerdán egy török település elleni szíriai támadásban öt ember életét vesztette, aminek következtében az ankarai kormány a parlament jóváhagyását kérte a hadsereg külföldi bevetéséhez. A kormány a parlamentnek küldött átiratában arra hivatkozott, hogy a szíriai hadsereg török területek elleni "támadó akciója" komoly nemzetbiztonsági fenyegetést jelent. 

A török-szíriai határ mentén fekvő Akcakale faluban szerdán csapódtak be gránátok, egy nő és öt gyermek életét vesztette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elhunyt Hajdufy Miklós televíziós filmrendező

Elhunyt Hajdufy Miklós televíziós filmrendező

Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik

Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik

Elhunyt 206 koronavírus-fertőzött, a beoltottak száma 2,83 millió

Elhunyt 206 koronavírus-fertőzött, a beoltottak száma 2,83 millió