szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

"Baráti tűzben" vesztette életét az az amerikai határrendész, akit a múlt héten ért halálos lövés Dél-Arizonában, egy kábítószercsempész-útvonalon lezajlott tűzharcban - közölte vasárnap az amerikai határrendészet ügynökeinek szövetsége.

A lövöldözés múlt keddre virradóra tört ki azt követően, hogy a határrendészet két egysége egymástól függetlenül kivonult az amerikai-mexikói határ közelébe, mert a szolgálat kihelyezett szenzorjai mozgást észleltek. Nicholas Ivie ügynök elsőként nyitott tüzet a kollégáira, közülük egyet megsebesített. A másik egység tagjai visszalőttek és megölték.

A határrendészek szövetségének bejelentése egybecseng az Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) pénteki közleményével, amely szerint múlt kedden egy ügynök "baráti tűzben" vesztette életét. Az incidens egy nehezen belátható dombvidéken, csempészek által kedvelt terepen zajlott le, a mexikói határtól mintegy 13 kilométerre.

A 30 éves Ivie a helyszínen meghalt, az általa megsebesített ügynököt rövid kórházi kezelés után hazaengedték. Az incidens után a helyi és a szövetségi hatóságok kiterjedt embervadászatot indítottak, és még arra is engedélyt kaptak, hogy berepüljenek Mexikó légterébe. A határ mexikói oldalán a helyi rendőrök elfogtak két embert, akik szerintük talán csempészek vezetői lehettek, de a lövöldözéshez nem volt közük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rekordszinten van az oltási kedv

Rekordszinten van az oltási kedv

2023: a notch halála?

2023: a notch halála?

A kormány titkolná, mire ad magának 1700 milliárd forintos játékteret a módosított büdzsében

A kormány titkolná, mire ad magának 1700 milliárd forintos játékteret a módosított büdzsében