szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Minden tizedik ukrán kész annak adni a szavazatát, aki fizet érte – ez derült ki abból a hétfőn nyilvánosságra hozott felmérésből, amelyet a Demokratikus Kezdeményezések Alapítványa és a kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet közösen készített.

A megkérdezettek 82,9 százaléka válaszolta azt, hogy nem adja el a szavazatát, 1,5 százalékuk viszont azt mondta: akármennyiért bárkire leadja a voksát. 5,2 százalék közölte, hogy hajlandó eladni a szavazatát, ha megfelelő összeget kínálnak érte, 4,6 százalék pedig azt mondta, hogy attól elfogadja a pénzt, akit egyébként is támogatna.

Eközben a Szvoboda (Szabadság) párt a Korreszpondent ukrán hírportál szerint hétfőn közölte, hogy értesülései szerint Cserkaszi megyében 500 hrivnyát, azaz körülbelül 14 500 forintot osztogatnak a kormányzó Régiók Pártjának képviselői a potenciális választóknak azért, hogy pártjuk helyi jelöltjére szavazzanak.

Az ukrán parlamenti választásokat október 28-án tartják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Orbán kilépéssel fenyeget, Trump folytatással

Radar360: Orbán kilépéssel fenyeget, Trump folytatással

Az Adidas nagyjából feleannyiért adhatja el a Reebokot, mint amennyiért vette

Az Adidas nagyjából feleannyiért adhatja el a Reebokot, mint amennyiért vette

Megroggyant a forint, de kell emiatt aggódni?

Megroggyant a forint, de kell emiatt aggódni?