szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Blogbejegyzésben foglalkozott a magyar kormány IMF-fel kapcsolatos médiakampányával a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai lap európai változatának internetes kiadása.

A WSJ szerint Magyarország vegyes üzeneteket küld, hiszen miközben Orbán Viktor miniszterelnök kedden azt mondta az estleges IMF-csomagról, hogy az segítene ugyan, de az ország anélkül is finanszírozni tudja magát 2013-ban, a magyar főtárgyaló, Varga Mihály a héten Tokióba utazik a valutalap éves közgyűlésére, hogy informális megbeszélésekkel mozdítsa elő a hivatalos tárgyalásokat. A lap IMF-tisztségviselőkre hivatkozva azt írta: a valutaalapnak nincsenek olyan elvárásai, hogy Magyarország megszorító intézkedésekkel tovább terhelje a háztartásokat. 

A jobboldalhoz közel álló román sajtó (Evenimentul Zilei, Adevarul, Romania Libera) tényszerűen, míg a Szociál-liberális Szövetség (USL) kormányát támogató Jurnalul National kritikus kommentárok kíséretében számolt be szerdán arról, hogy Orbán Viktor aggodalmát fejezte ki a Magyar Állandó Értekezleten (Máért) egy esetleges romániai nacionalista fordulat miatt.

A Jurnalul National Orbán Viktor az USL-t támadja című cikkében úgy értékeli, hogy a magyar miniszterelnök "továbbra is beavatkozik a román belpolitikába". Ezzel Orbán Viktor semmibe veszi Titus Corlatean román külügyminiszter felkérését, aki múlt heti hivatalos budapesti látogatásán azt kérte a magyar politikusoktól: ne "rontsák" a romániai választási kampányt etnikai feszültségek szítására alkalmas témákkal - írta az újság.

Az USL-kormánnyal és ellenzékével egyaránt kritikus Gandul című lap az MTI-ből átvett tényszerű beszámolónak azt a címet adta, hogy A Máért következtetése: az autonómia az egyetlen megoldás, a cikket pedig egy archív fotóval illusztrálja, amelyen magyar szélsőjobboldali tüntetők fekete egyenruhában Székelyföld nem Románia feliratú plakáttal vonulnak egy korábbi kolozsvári, március 15-ei ünnepségen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt vannak a középiskolai felvételi feladatsorai és megoldásai

Itt vannak a középiskolai felvételi feladatsorai és megoldásai

Szó sem volt a modellváltásról szóló széles körű egyeztetésről a Debreceni Egyetem professzorai szerint

Szó sem volt a modellváltásról szóló széles körű egyeztetésről a Debreceni Egyetem professzorai szerint

Nyilvános alvókabinokat helyeznének ki Németországban, hogy a hajléktalanok ne fagyjanak meg

Nyilvános alvókabinokat helyeznének ki Németországban, hogy a hajléktalanok ne fagyjanak meg