szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

John McAfee, az ismert számítógépes vírusirtó program fejlesztője attól tart, hogy a belize-i hatóságok gyilkosságot akarnak rábizonyítani, ezért rejtőzködik a közép-amerikai országban.

A belize-i rendőrség hétfőn közölte, hogy McAfee-t gyilkossági ügyben "érintett személyként" keresik. A 67 éves férfi maga hívta fel a Wired magazin újságíróját azután, hogy szomszédját vasárnap vérbe fagyva találták meg. Az 52 éves amerikait valószínűleg fejbe lőtték.

"Azt mondhatják, hogy paranoiás vagyok, de meg akarnak ölni, nem fér hozzá kétség. Már hónapok óta el akarnak kapni. El akarnak hallgattatni... A miniszterelnök nem nagyon szeret" - idézte a magazin McAfee-t.

Nem ez az első alkalom, hogy a szoftveres vállalkozó felkelti a rendőrség figyelmét. Májusban házkutatást tartottak nála illegális fegyvertartás miatt, de a legtöbb fegyverhez volt engedélye. Az ügyet még nem zárták le.

McAfee egyike volt a kaliforniai Szilícium-völgy első olyan sikeres vállalkozóinak, akik az internettel kapcsolatos üzletben hatalmas vagyonra tettek szert. 2008 óta Belize-ben él.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ahány ország, annyi oltásútlevél, káosz fenyeget

Ahány ország, annyi oltásútlevél, káosz fenyeget

120 Hz-es kijelző és 108 megapixeles kamera van a Redmi 85 ezres telefonjában

120 Hz-es kijelző és 108 megapixeles kamera van a Redmi 85 ezres telefonjában

Senki nem táncol úgy 83 évesen, mint Anthony Hopkins

Senki nem táncol úgy 83 évesen, mint Anthony Hopkins