szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Alberto Fujimorit azzal vádolják, hogy elnöksége utolsó éveiben 50 millió dollárnak megfelelő közpénzt adott bulvárlapoknak, amelyek újraválasztását szorgalmazták.

Újabb büntetőper kezdődik Limában a bebörtönzött Alberto Fujimori volt perui elnök ellen korrupciós váddal.

A per megkezdésére kedden engedélyt adott Chile, amelynek hatóságai 2005-ben letartóztatták Fujimorit, miközben ő Japánból Peruba tartott, hogy visszatérjen a nagypolitikába. Chile 2007-ben kiadta őt Perunak, most pedig az új per érdekében meg kellett hosszabbítani kiadatása hatályát. 

Fujimorit három évvel ezelőtt 25 évi szabadságvesztésre ítélték Peruban, mert 1990 és 2000 közötti elnöksége idején utasítást adott a biztonsági szolgálatoknak emberek elrablására, illetve meggyilkolására. A politikust 2007-ben korrupcióban és illegális lehallgatások engedélyezésében is bűnösnek találták. 

A mostani perben azzal vádolják, hogy elnöksége utolsó éveiben 50 millió dollárnak megfelelő közpénzt adott bulvárlapoknak, amelyek újraválasztását szorgalmazták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezek az autók a környezetvédelmi teszt alapján a legjobbak

Ezek az autók a környezetvédelmi teszt alapján a legjobbak

Érzelmes beszédben búcsúzott a Honortól a Huawei alapítója

Érzelmes beszédben búcsúzott a Honortól a Huawei alapítója

Dunaferr: Ukrán érdekcsoport próbálja szétzilálni a vállalat irányítását

Dunaferr: Ukrán érdekcsoport próbálja szétzilálni a vállalat irányítását