szerző:
hvg.hu

Lehet, hogy egy Glen Rogers nevű férfi ölte meg O.J. Simpson feleségét 1994-ben – legalábbis erre lehet következtetni azokból a dokumentumokból, amelyek most kerültek nyilvánosságra az ügyben a Discovery Channel egyik műsorában. A gyilkossággal annak idején Simpsont vádolták, de az egykori futballsztárt végül felmentette a bíróság.

O.J. Simpson az egyik legjobb amerikaifutball-játékos volt a hetvenes években, később filmszerepeket is vállalt, a közönség egyebek mellett a Csupasz pisztoly című vígjátéksorozatból ismerheti.

Volt feleségét, Nicole Brownt és annak új barátját, Ronald Goldmant 1994-ben ölték meg. Simpsont 1995-ben állították bíróság elé, őt vádolták a kettős gyilkossággal. Végül felmentették, de arra kötelezték, hogy fizessen 33,5 millió dollárt a meggyilkoltak örököseinek.

A most előkerült dokumentumok szerint Brownt és barátját egy Glen Rogers nevű férfi ölhette meg, akit 1995-ben két másik nő meggyilkolása miatt ítéltek el. Korabeli források szerint Rogers annak idején azzal dicsekedett, hogy összebarátkozott Brownnal, amikor Ohióból Los Angelesbe költözött.

A The New York Post azt írta: a férfi évekkel az után, hogy a két másik nő meggyilkolása miatt lecsukták, egy vallomásában azt mondta: a környéken volt, amikor megölték O. J. Simpson exnejét és barátját 1994 júniusában.

A most nyilvánosságra került dokumentumok szerint Rogers erről azért hallgathatott sokáig, mert O. J. Simpson keze mégis benne volt az ügyben. Állította, a futballsztár megbízta őt azzal, hogy lopjon el Nicole Brown házából egy 20 ezer dollárt érő fülbevalópárt, és ha kell, akkor ölje meg a nőt.

A papírokban konkrétan Rogers nevét nem említik, az újabb elméletet testvére, Clay segítségével állították fel, akinek beszélt korábban a gyilkosságról, de ő ezt nem hitte el – olvasható a Daily Mail Online cikkében.

Glen Rogerst egyébként halálsoron őrzik Floridában, és O. J. Simpson is a hűvösön ül egy másik ügye miatt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
800 millió eurós bírságot kapott az Audi

800 millió eurós bírságot kapott az Audi

Megvan az új egészségügyi államtitkár

Megvan az új egészségügyi államtitkár

Alkotmánybírósághoz fordul az Amnesty is a Stop Soros miatt

Alkotmánybírósághoz fordul az Amnesty is a Stop Soros miatt

Fogy a kormány ideje, ha pénzt akar látni Brüsszelből

Fogy a kormány ideje, ha pénzt akar látni Brüsszelből

El akarták vinni a hajléktalant a Képviselői Irodaháztól, mert rossz helyen árulta a Fedél Nélkült

El akarták vinni a hajléktalant a Képviselői Irodaháztól, mert rossz helyen árulta a Fedél Nélkült

Egy részeg állt be forgalmat terelni, miután a pizzásautó belerohant a gyrososba

Egy részeg állt be forgalmat terelni, miután a pizzásautó belerohant a gyrososba