szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az izraeli közvélemény erősen támogatja a légierő bevetését a Gázai övezetben, de bizonytalan egy szárazföldi offenzívával kapcsolatban - jelzik a legfrissebb izraeli közvélemény-kutatások.

A Panels nevű izraeli közvélemény-kutató cég felmérése szerint az izraeliek 85 százaléka helyesnek véli a hadművelet megindításáról hozott döntést, de a folytatás tekintetében megoszlanak a vélemények. A megkérdezettek 45 százaléka folytatná a légicsapásokat, 22 százaléka tűzszünetet szeretne, és 25 százalék szerint szárazföldi hadműveleteket kellene kezdeni a Gázai övezetben. 

A Dialóg nevű közvélemény-kutató cég hasonló eredményekre jutott: a megkérdezettek 84 százaléka támogatja a jelenlegi hadműveletet, míg 39 százalékuk annak folytatását akarja légicsapásokkal. 30 százalékot tesz ki azoknak az aránya, akik  szárazföldi egységek bevonulását szeretné látni az övezetben, míg 19 százalék azonnali fegyvernyugvást akar. 

Benjámin Netanjahu kormányfő és Ehud Barak védelmi miniszter népszerűsége töretlen. A közvélemény-kutatók szerint ebből az következik, hogy az izraeliek többsége szerint nem politikai számításból indították a hadműveletet. Netanjahu eddigi ténykedésével az egyik kutatás alapján a válaszadók 78 százaléka volt elégedett, míg egy másik felmérésben 55 százalék. Barakot 70, illetve 55 százalékban látták sikeresnek a megkérdezett izraeliek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bio és nagyüzemi termelés, avagy merre tart a hazai mezőgazdaság?

Bio és nagyüzemi termelés, avagy merre tart a hazai mezőgazdaság?

Nápolyt megrengette Maradona halála – galéria

Nápolyt megrengette Maradona halála – galéria

Megvizsgálták a rekorder amerikai űrhajós vérét, érdekes eredményre jutottak

Megvizsgálták a rekorder amerikai űrhajós vérét, érdekes eredményre jutottak