szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Vaskupola rakétavédelmi rendszer hatékonyságát dicsérte Ehud Barak védelmi miniszter amerikai hivatali partnerével, Leon Panettával folytatott megbeszélésen - közölte az amerikai védelmi minisztérium.

A rendszer a Gázai övezetből Izraelre kilőtt rakéták 85 százalékát elfogta - idézte az izraeli minisztert a Pentagon. Ez azt jelenti, hogy Izrael növelte katonai mozgásterét - mondta Ehud Barak. Leon Panetta kifejtette, Washington máris azon gondolkodik, hogyan lehetne még továbbfejleszteni a rakétavédelmi rendszert, hogy növelje Izrael biztonságát. Előzőleg Barack Obama amerikai elnök ígéretet tett rá, hogy Washington pótlólagos pénzügyi támogatást nyújt a rendszer további kiépítéséhez.

Izraelnek azért van szüksége rakétavédelmi rendszerre, mert Hamász iszlamista mozgalom fegyveresei az izraeli civil lakosságot veszélyeztetik a Gázai övezetből kiinduló rakétatámadásokkal.

A Hamásszal megvívott, szerda este tűzszünettel véget ért nyolcnapos konfliktusban több száz rakéta csapódott be a zsidó államban; a támadások több halálos áldozatot követeltek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Óvintézkedésekkel vizsgázhatnak majd a szakképzésben tanuló diákok

Óvintézkedésekkel vizsgázhatnak majd a szakképzésben tanuló diákok

Egykor emberek jártak ezeken a helyeken

Egykor emberek jártak ezeken a helyeken