szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lelőtt két embert és magával is végzett egy férfi kedden az egyesült államokbeli Portland egyik bevásárlóközpontjában.

A férfi vad lövöldözésbe kezdett a zsúfolt oregoni bevásárlóközpontban, amely a közelgő karácsony miatt megtelt vásárlókkal. A lövések hallatára pánik tört ki, az emberek fejvesztve menekültek a kijáratok felé, mások az épület zugaiban kerestek menedéket.

A jégkorongozók fejvédőjéhez hasonló maszkot és feltehetően golyóálló mellényt viselő ámokfutó lelőtt két embert és egyet megsebesített, majd magával is végzett.

Az elmúlt hat hónapban több hasonló eset történt az Egyesült Államokban, ami miatt újra fellángolt a vita a fegyvertartás korlátozásáról.

Szeptember végén négy embert lőtt le, négy másikat pedig megsebesített, majd magával is végezett egy férfi Minneapolisban. Egy hónappal korábban, augusztus végén New Yorkban, az Empire State Buildingnél lövöldözött egy férfi, akit korábban elbocsátottak a munkahelyéről.

Ugyanabban a hónapban Wisconsin államban egy szikh templomnál hat embert lelőtt, majd öngyilkos lett egy rasszista támadó. Júliusban Colorado államban egy denveri moziban 12 embert agyonlőtt, és csaknem 60-at megsebesített egy ámokfutó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Törvény védi a tehéntrágya szagát és a kakaskukorékolást Franciaországban

Törvény védi a tehéntrágya szagát és a kakaskukorékolást Franciaországban

2022 is Orbán és Karácsony párharcáról szól majd?

2022 is Orbán és Karácsony párharcáról szól majd?

Jelentősen csökkent a Tesla Model 3 európai ára

Jelentősen csökkent a Tesla Model 3 európai ára