szerző:
MTI

Médiaértesülések szerint halálos fenyegetéseket kapott az a két ausztrál rádiós újságíró, aki az egyik londoni kórház ápolónőjét rászedve jutott információkhoz a kórházban kezelt Katalin cambridge-i hercegnő egészségi állapotáról.

A fenyegetések ügyében vizsgálatot indított az ausztrál rendőrség. A Sydneyben működő 2Day FM zenerádió két lemezlovasa, Mel Greig és Michael Christian - miután Londonban hivatalosan bejelentették, hogy Vilmos herceg hitvese várandós, és rosszulléte miatt kórházban kezelik - felhívta a kórházat, és elhitette a személyzettel, hogy II. Erzsébet királynő, Vilmos herceg nagymamája, illetve Károly walesi herceg, a brit trón első számú várományosa, Vilmos édesapja van személyesen a vonalban.

A telefonhívásra válaszoló Jacintha Saldanha jóhiszeműen továbbkapcsolta a hívást a hercegnőt kezelő osztályra, ahol egy másik ápolónő röviden, de részletesen beszámolt Katalin állapotáról, bizalmas orvosi adatokat is kiszolgáltatva a hívóknak. A 46 esztendős, kétgyermekes Jacintha Saldanhát három nappal később holtan találták szállásán, a hivatalos vizsgálat szerint felakasztotta magát.

Az ausztrál ABC közszolgálati televízió jelentése szerint az elmúlt napokban számos fenyegetés érkezett a két érintett lemezlovas, sőt a rádióadó tulajdonosa, a Southern Cross Austereo cég munkatársainak címére. A Daily Telegraph című ausztrál napilap arról számolt be, hogy az adó tízegynéhány munkatársát biztonsági okokból szállodákban helyezték el, a rádió vezetőinek biztonságára pedig testőrök vigyáznak.

A két lemezlovas napokig gyakorlatilag bujkált, majd a hét elején egy televíziós interjúban könnyek között kértek bocsánatot a történtekért. A tragédia óta nem szerepelnek a rádió műsorában.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!