szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

John Kerryt, a szenátus külügyi bizottságának elnökét választotta a külügyminisztérium élére Barack Obama a második kormányzási ciklusa idejére - jelentette vasárnap a CNN és az ABC hírtelevízió demokrata párti forrásokra hivatkozva.

A Fehér Házban egyelőre nem erősítették meg a hírt, de John Kerry demokrata párti szenátort tekintették a legesélyesebb jelöltnek a külügyi tárca élére, miután Susan Rice amerikai ENSZ-nagykövet pénteken bejelentette, hogy nem vállalja a tisztséget. Az ENSZ-nagykövet szeptember óta politikai támadások célpontjává vált, miután napokkal az Egyesült Államok bengázi konzulátusa ellen elkövetett terrortámadás után azt állította, hogy az incidens voltaképpen egy elfajult spontán tiltakozás volt, amelyet egy Floridában forgatott iszlámellenes film provokált ki.

John Kerry indult a 2004-es elnökválasztáson, de alulmaradt George Bush akkor hivatalban lévő elnökkel szemben. Jelenleg a szenátus külügyi bizottságát vezeti.
Barack Obama várhatóan már a jövő héten bejelenti, hogy őt jelöli külügyminiszternek, illetve Chuck Hagel volt nebraskai republikánus szenátort védelmi miniszternek. Mindketten a vietnámi háború veteránjai.

Hillary Clinton, jelenlegi külügyminiszter nem vállal tisztséget az új Obama-kormányzatban, de sokak szerint ő lesz a demokrata párt jelöltje a 2016-os elnökválasztáson. Hillary Clinton szombaton elájult, agyrázkódást kapott, és jelenleg szigorú orvosi felügyelet alatt van. Azt javasolták neki, hogy a jövő héten sokat pihenjen és kerülje a stresszes munkát. Az orvosok szerint az ájulás vélhetően azért következett be, mert szervezete a vírusos gyomorfertőzés miatt kiszáradt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Más csatlakozót képzelt el az iPhone-okra az Apple

Más csatlakozót képzelt el az iPhone-okra az Apple

Egy iskolát és egy óvodát is be kellett zárni Szigethalmon a járvány miatt

Egy iskolát és egy óvodát is be kellett zárni Szigethalmon a járvány miatt

Csak most derült ki, hogy a Perseverance-nek “tetoválása” is van, nem akármit ábrázol

Csak most derült ki, hogy a Perseverance-nek “tetoválása” is van, nem akármit ábrázol