szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két orosz és egy olasz állampolgárt hurcoltak el a Tartúsz-Homsz közötti autóútról. Részleteket a biztonságuk érdekében nem árult el a damaszkuszi orosz nagykövetség diplomatája.

Elraboltak két, Szíriában dolgozó orosz állampolgárt - erősítette meg hétfőn a damaszkuszi orosz nagykövetség.

Az egyik magáncég alkalmazásában álló oroszokat egy olasz állampolgárral együtt a Földközi-tenger partján lévő Latakia város térségében hurcolták el - tájékoztatta a RIA Novosztyi orosz hírügynökséget Szergej Markov sajtóattasé.

A követség a szíriai hatóságokkal együtt intenzíven keresi a Tartúsz-Homsz közötti autóúton elrabolt oroszokat és olasz társukat. Vizsgálják az eset körülményeit. Részleteket a biztonságuk érdekében nem árult el a damaszkuszi orosz nagykövetség diplomatája.

Az olasz Sky TG24 televízió a nap folyamán már hírt adott egy szíriai acélöntöde olasz mérnökének, a 64 éves Mario Belluomónak és két orosz társának néhány nappal ezelőtti elrablásáról. A külföldiek Tartúszból tértek vissza, amikor körülbelül kilencven kilométerre Latakiától feltartóztatták őket az országúton.

Az NTV orosz televízió emlékeztetett arra, hogy harmadik hónapja szíriai fegyveresek, az Abu Dzsandal-csoport fogságában van egy ukrán újságírónő. Anhar Kocsnyeva elrablói Bassár el-Aszad szíriai elnök kémjének tartják a korábban orosz televízióknak dolgozó, arabul kiválóan beszélő fiatal nőt.

Az orosz televízió arról is beszámolt, hogy az iszlám harcosok az interneten közzétett videóüzenetükben azzal fenyegetőztek a múlt héten, hogy kivégzik túszukat, ha nem kapnak érte 50 millió dollár váltságdíjat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felfegyverzett neonácikat kaptak el Németországban

Felfegyverzett neonácikat kaptak el Németországban

A Facebooké lett egy újabb cég is, egymilliárd dollárt fizethettek értük

A Facebooké lett egy újabb cég is, egymilliárd dollárt fizethettek értük

Ha így haladunk, a digitális világ reformálja meg az egészségügyet

Ha így haladunk, a digitális világ reformálja meg az egészségügyet