szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elraboltak egy újszülöttet a kelet-franciaországi Nancy egyetemi szülőotthonából: a feltételezett tettes szociális munkásnak adta ki magát, és az alvó anya mellől vitte el a kétnapos csecsemőt - közölte szerdán az ügyészség.

Az eset még kedd este történt. A 16-20 év körüli, kórházi ruhába öltözött gyanúsított bement a szülőotthon egyik szobájába, ahol két anya feküdt csecsemőjével. Egyikük még ébren volt, ő visszautasította, hogy a nő elvigye mellőle gyerekét, de a másik anya már aludt, így az ő babáját, Lucas-t szó nélkül magával vitte - mondta el az ügy részleteit egy illetékes forrás. A térfigyelő kamerák ugyan rögzítettek képeket a feltételezett tettesről, de a nyomozók egyelőre nem tudták azonosítani.

A nancy-i ügyészség szerda reggel "emberrablási riasztást" adott ki (Franciaországban ilyen rendelkezésre 2006 óta van lehetőség), amelynek keretében minden lehetséges csatornán - televízióban, rádióban, valamint a pályaudvarok és autóutak hirdetőtábláin - keresztül, a tettesről részletes személyleírást adva, mozgósítják a lakosságot, hogy segítsék a hatóságokat a csecsemő és az emberrabló keresésében.

Franciaországban ritkán, évente egyszer-kétszer fordul elő hasonló eset, idén ez már a harmadik. Legutóbb augusztusban egy dél-franciaországi szülőotthonból raboltak el egy csecsemőt, akit aztán másnap épségben megtaláltak. Feltételezett elrablója egy 19 éves nő volt, aki személyiségzavarban szenvedett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rudolf Péter az SZFE-ről: A megosztottság egyszerűsít

Rudolf Péter az SZFE-ről: A megosztottság egyszerűsít

Vizsgálja a rendőrség, hogy köze volt-e az orvosának Maradona halálához

Vizsgálja a rendőrség, hogy köze volt-e az orvosának Maradona halálához

Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda

Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda