szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kuvaiti kormány elrendelte egy ellenzéki magán tévécsatorna bezárását - jelentette be csütörtökön a tájékoztatási miniszter.

A közlés szerint az al-Júm televízió "megsértette műsorszórási engedélyének feltételeit" és "többszöri határidőre sem hozta összhangba működését a törvénnyel". A tv bezárásáról szóló döntés összhangban van a médiatörvény rendelkezéseivel - jelentette a kuvaiti állami hírügynökség.

Mohamed ad-Daasz, a tv-csatorna igazgatója közölte, bíróságon megtámadják "ezt az igazságtalan" intézkedést.

Az al-Júm tv szereplési lehetőséget biztosított a kuvaiti ellenzék politikusainak, akik a december 1-jén tartott parlamenti választások előtt bojkottra szólítottak föl, azóta pedig a megválasztott parlament feloszlatását szorgalmazzák. Az ellenzék illegitimnek tekinti a voksolást, mert a sivatagi ország uralkodója októberben, a választások előtt alig több mint egy hónappal - az ellenzék szerint számukra hátrányosan - megváltoztatta a választási szabályokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hipószerű oldatot árult vírusirtóként és egymilliót kaszált egy férfi

Hipószerű oldatot árult vírusirtóként és egymilliót kaszált egy férfi

Három iPhone támogatása is megszűnhet jövőre

Három iPhone támogatása is megszűnhet jövőre

"Ami volt, annak így vagy úgy nyoma marad" – 85 éves Törőcsik Mari

"Ami volt, annak így vagy úgy nyoma marad" – 85 éves Törőcsik Mari