szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A megerőszakolt fiatal indiai nő halála miatt Újdelhi nagyobb klubjai, mulatói lemondták szilveszter éjszakai partijaikat.

"Tagjaink úgy vélik, hogy ez nem a megfelelő pillanat egy hangos ünneplésre" - nyilatkozta hétfőn a 7000 tagot számláló Vasant Vihar Klub elnöke. A partizás helyett gyertyás felvonulással emlékeznek a 23 esztendős áldozatra, akit vőlegényével együtt egy buszon egy hattagú társaság összevert, majd a nőt megerőszakolták. A fiatal lány belehalt sérüléseibe.

A 99 esztendős Gymkhana Klub szintén lemondta hagyományos szilveszteri estélyét, amelyen általában filmsztárok is megjelennek. Az állami irányítású Ashok szálló is törölte évzáró partiját, és magán hotelek is követik példáját, mert az embereknek a borzalmas bűntett után nincs kedvük mulatni.

Az AFP jelentése szerint a bűncselekmény nyomán keletkezett sokkhullám miatt az egész országban lemondták az újévhez köthető ünnepségeket.

Ugyancsak nem ünnepelnek Venezuelában, miután arról érkeztek hírek, hogy súlyos az állapota az ország elnökének, Hugo Cháveznek.

Szerényebbek voltak az ünnepségek a Fülöp-szigeteken, ahol nemrég tájfun pusztított, több mint ezer ember halálát okozva.

Az új évet közép-európai idő szerint délelőtt 11-kor legelőször a Szamoa-szigetén, Apiában köszöntötték, majd egy órával később az új-zélandi Aucklandben.

Ausztrália legnagyobb városában, Sydneyben éjfélkor - közép-európai idő szerint délután - tűzijátékkal köszöntötték az új évet, amelynek milliós közönsége elbűvölve, üdvrivalgással adott hangot elragadtatásának. A másfél milliárd forintnak megfelelő összegbe került tűzijátékot Kylie Minogue ausztrál popénekesnő indította el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Távozik a Commerzbank Magyarországról

Távozik a Commerzbank Magyarországról

Brüsszelben sem tudják, hátrányos-e a magyaroknak, hogy a vakcinaigazolásban nincs típus

Brüsszelben sem tudják, hátrányos-e a magyaroknak, hogy a vakcinaigazolásban nincs típus

Egy lyuk miatt öt napig tartó szigetelés kezdődött a Nemzetközi Űrállomáson

Egy lyuk miatt öt napig tartó szigetelés kezdődött a Nemzetközi Űrállomáson