szerző:
hvg.hu/atlatszo.blog.hu
Tetszett a cikk?

Ilham Alijev azeri elnököt az év emberének választotta a korrupcióellenes OCCRP nemzetközi újságíró-szervezet.

Ilham Alijev azeri elnök elérte azt, hogy őt válassza meg az Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) nemzetközi újságírószervezet az év emberének - a szervezett bűnözéssel és a korrupcióval foglalkozó cikkeikben játszott prominens szerepe miatt - írja az Átlátszó blog.

A díjat idén először osztották ki és annak ítélték oda, aki a szervezett bűnözés és korrupció felderítésével foglalkozó OCCRP szerint 2012-ben különösen sokat szerepelt a korrupcióról és a szervezett bűnözésről szóló cikkekben.

Az év embere, Ilham Alijev azeri elnök családja jelentős megbízásokhoz jutott telekommunikációs területen és az építőiparban, kormányzati megállapodások révén. Amerikai diplomáciai körökben az azeri elnököt maffiavezérhez hasonlították, és sok elemző is diktátorként kezeli. Amint az az OCCRP és a Szabad Európa Rádió tényfeltáró riportjaiból kiderült, az Alijev-család szisztematikusan jelent meg a legjövedelmezőbb azeri üzletekben. Dokumentumok bizonyítják, hogy a családtagok titkos tulajdonosai bankoknak, építőipari cégeknek, aranybányáknak és telefontársaságoknak, és külföldön, például Csehországban, titokban szereztek meg ingatlanokat - olvasható a blogon.

Orbán Viktor Alijevnél látogatóban
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szinte minden megyében megugrottak az esetszámok a harmadik hullám miatt

Szinte minden megyében megugrottak az esetszámok a harmadik hullám miatt

Újfajta jelölést kapnak Európában a villanyautók töltői és csatlakozói

Újfajta jelölést kapnak Európában a villanyautók töltői és csatlakozói

A korábbinál négyszer nagyobb arányban találtak koronavírusos beteget a budapesti tesztelésen

A korábbinál négyszer nagyobb arányban találtak koronavírusos beteget a budapesti tesztelésen