szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy épület tetején felállított darunak repült, majd hosszú lángcsóvákat húzva az utcára zuhant egy helikopter Londonban szerda reggel. Meghalt a pilóta és egy járókelő, kilencen pedig megsérültek. Az ütközés környékét beborítja a füst, a mentősök a helyszínen vannak. Szemtanúk szerint a helikopter lezuhanó darabjai két autót is eltaláltak.

Egy épület tetején felálított darunak ütközött, majd az utcára zuhant egy helikopter szerda reggel London Vauxhall városrészében. A hatóságok helyi idő szerint reggel 8-kor kapták az első bejelentéseket a katasztrófáról.

Rendőrségi források szerint a balesetben ketten meghaltak, a híradások szerint kilencen megsérültek. A halálos áldozatok egyike a helikopter vezetője, a másik pedig egy járókelő. A rendőrség a BBC-nek kizárta a terrorista szálat az üggyel kapcsolatban.

A daru letört, egy darabját megtalálták a földön, a többi lefele csüngött az épület tetejéről, a helikopter a földre zuhant - írta a BBC.

80 tűzoltót vezényeltek a baleset helyszínére. Közülük többet az összetört darunak a bizonytalanul álló darabjához küldtek át.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy törmelék borítja a környéket, egy, a helyszínen készült amatőr videón pedig az látható, hogy az utcán hosszú lángcsóvákat húzott a lezuhanó helikopter.

Egy másik szemtanú arról beszélt a BBC-nek, hogy óriási csattanást hallott, mintha robbanás történt volna, majd egy nagy fekete füstfelhőt látott felszállni a baleset helyszíne felől. Több arrajáró azt mondta, hogy a helikopter lezuhanó darabjai két autót is eltaláltak.

A Twitteren közzétettek egy amatőr fotót, amelyet egy környékbeli ház emeletéről készítettek. A fotó tanúságra szerint megállították a forgalmat az érintett utcán, ahol jól láthatóan lángol valami - vélhetően a lezuhant helikopter darabjai.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már a harmadik hullámra készül Hollandia, először vezetnek be kijárási tilalmat

Már a harmadik hullámra készül Hollandia, először vezetnek be kijárási tilalmat

Hulladéktörvény: az Ab részben igazat adott Ádernek

Hulladéktörvény: az Ab részben igazat adott Ádernek

Téli csodavilág Stájerországban - itt van a szomszédban, és még a szavunk is eláll tőle

Téli csodavilág Stájerországban - itt van a szomszédban, és még a szavunk is eláll tőle