szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Élő pajzsként használták Algériában túszaikat a terroristák a támadó katonasággal vívott harcukban - mondta el hétfőn Manilában egy fülöp-szigeteki férfi, akinek sikerült kiszabadulnia a fogságból.

Minden alkalommal, amikor a katonák a helikopterekről megpróbálták lelőni a terroristákat, azok pajzsként használtak minket - mondta Joseph Balmaceda, miután visszaérkezett a hazájába Ain-Amenászból, az Algírtól 1300 kilométerre lévő gázmezőről.

Mint elmesélte, ő egyedül maradt életben kilenc túsz közül, akiket a terroristák egy kis teherautón más helyre akartak szállítani. A járműre robbanószert erősítettek, amely egy tűzpárbajban fel is robbant. Balmaceda annak köszönhette az életét, hogy két pótkerék között hevert. A Land Cruiserből csak a hátsó fele maradt meg. A robbanásban meghalt a velük lévő két terrorista is, Balmaceda viszont el tudott kúszni a mintegy 300 méterre lévő katonákhoz.

Amint odaért, elvesztette az eszméletét és csak a kórházban tért magához - mondta. Mindez a múlt szerdán kezdődött túszszedő akció második napján történt.

A Fülöp-szigetek kormánya szerint hat ottani dolgozó vesztette életét, négyről pedig nem tudnak, őket eltűntként tartják nyilván.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biztosan nem gondolná, hogy ennyi mindenre jó a videójáték

Biztosan nem gondolná, hogy ennyi mindenre jó a videójáték

121 települést ad át Örményország Azerbajdzsánnak

121 települést ad át Örményország Azerbajdzsánnak

Nem fogadta el a budakalászi polgármester a búzavirágozó jegyző lemondását

Nem fogadta el a budakalászi polgármester a búzavirágozó jegyző lemondását