szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Kiss nevű szórakozóhelyen vasárnap azért ütött ki a 235 áldozatot követelő tűz, mert a műsort adó együttes szabálytalanul, beltérben indította be a külső használatra szánt bengáli tüzet.

Kizárólag szabadtéri használatra szolgáló pirotechnikai eszköz, úgynevezett bengáli tűz okozta azt a súlyos diszkótüzet Brazíliában, amelyben a legfrissebb mérleg szerint 235 ember életét vesztette.

A helyi rendőrség keddi közlése szerint Santa María város Kiss nevű szórakozóhelyén vasárnap azért ütött ki a tűz, mert a műsort adó együttes szabálytalanul, beltérben indította be a külső használatra szánt eszközt.

A katasztrófához az is hozzájárult, hogy a falakat és a plafont gyúlékony tapéta fedte, nem működtek a tűzoltó készülékek, és nem volt megfelelően jelzett menekülési útvonal sem. Az eddigi vizsgálat szerint a helyiség túlzsúfolt is volt a tragédia idején.

A zenészek feltehetően azért vásárolták ezt a fajta bengáli tüzet, mert jóval olcsóbb volt a 35 dolláros beltérinél: az ilyen típus mindössze 1,25 dollárba kerül.

A vasárnap hajnali katasztrófa idején több százan tartózkodtak az épületben, elsöprő többségben a helyi egyetem hallgatói. A halálos áldozatok mellett száznál jóval több volt a sérültek száma is, még kedden is több mint hetven embert kórházban kezeltek. Ketten a kórházban haltak bele sérüléseikbe, ezért növekedett a halálos áldozatok eredetileg 233-ban megállapított száma.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Palkovics szerint nem igaz, hogy december végén le akart mondani

Palkovics szerint nem igaz, hogy december végén le akart mondani

Lukácsi Katalin meztelenül mutatta meg, milyen közel van Auschwitz

Lukácsi Katalin meztelenül mutatta meg, milyen közel van Auschwitz

Hosszabb életet ígérő csodaszert reklámoztak Merkely Béla nevével, feljelentés lett a vége

Hosszabb életet ígérő csodaszert reklámoztak Merkely Béla nevével, feljelentés lett a vége