szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Eladta horvátországi töltőállomás-hálózatát az OMV - közölte pénteken a bécsi székhelyű társaság.

A vevő a Crodux derivati (Crodux), a horvát Crodux Plin csoport tagja. Az adásvétellel a horvát cég átveszi az OMV-től valamennyi horvátországi töltőállomását és mind a 63 alkalmazottját. A szerződést várhatóan az év első felében véglegesítik, a versenyjogi engedélyezési eljárás lezárulta után. A vételárat nem hozták nyilvánosságra a felek.

A 62 benzinkútból álló hálózat mintegy 13 százalékos piaci részesedésnek felel meg. A vezető piaci szereplő az INA, amelynek 400 töltőállomása van. Tavaly ősszel az INA is ajánlatot tett a kúthálózatra, amelyet korábbi sajtóhírek szerint 150 millió euróért kínált eladásra az osztrák cég.

Az OMV közleményében rámutattak, hogy az adásvétellel a cég folytatja portfoliótisztítási stratégiáját. A stratégia része, hogy a közvetlen értékesítésről és a finomításról jobban a feltárás és kitermelés felé tolódjon el a cégcsoport portfóliója. Hozzátették, hogy a kereskedelmi tevékenységet olyan piacokra összpontosítják, ahol integrált szolgáltatást tudnak nyújtani. A horvátországi benzinkutak kiestek a Bécs melletti, schwechati finomító szállítási körzetéből.

Az OMV 2011 végén jelentette be, hogy felszámolja üzemanyagtöltő-állomás hálózatát Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában. A nyolcszázalékos piaci részesedést jelentő boszniai kutakat a Gazpromhoz tartozó NIS kőolajipari vállalat vásárolta meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Továbbjutott a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnokságon

Továbbjutott a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnokságon

Kigyulladt egy busz Óbudán

Kigyulladt egy busz Óbudán

Jakab Ferenc: Nem rossz a kínai vakcina, csak egy kicsit elavult

Jakab Ferenc: Nem rossz a kínai vakcina, csak egy kicsit elavult