szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hollande a felszabadított Timbuktu is elutazott.

Szigorú biztonsági intézkedések közepette Maliba látogatott szombaton Francois Hollande francia államfő több kormánytag kíséretében. Felkereste Timbuktu városát, ahonnan hat napja űzték ki a szélsőséges fegyvereseket a francia és mali katonák.

A francia elnököt elkísérte Timbuktuba többek között a francia védelmi és külügyi tárca vezetője, illetve Dioncounda Traoré mali elnök is. Hollande felkereste a világörökség részét képező három timbuktui nagymecset egyikét. Helyszíni beszámolók szerint állig felfegyverezett francia és mali katonák ügyeltek a két elnök, illetve a kormányküldöttség biztonságára.

Hollande néhány órás villámlátogatása alkalmával várhatóan felvázolja a három hete tartó francia katonai misszió következő szakaszát.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Mali: 47 millió eurós segélyt kapnak az afrikai erők a franciáktól

Franciaország 47 millió eurós katonai logisztikai támogatást nyújt az Afrikai Unió (AU) Maliba vezénylendő erőinek és a mali hadseregnek az iszlamista felkelők elleni harchoz - jelentette be Laurent Fabius külügyminiszter kedden az Addisz-Abebában kezdődött adományozó értekezleten.

Mínusz 20 fokot mértek a Bakonyban

Mínusz 20 fokot mértek a Bakonyban

Hatalmas ősi templom maradványaira bukkantak régészek Kínában

Hatalmas ősi templom maradványaira bukkantak régészek Kínában

Magyar fantáziával máris itt az új Renault 5 Turbo

Magyar fantáziával máris itt az új Renault 5 Turbo