szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Felborult egy komp több mint száz utassal a fedélzetén pénteken Banglades középső részén, a baleset után félszáz utasnak nyoma veszett – közölte a rendőrség.

A komp a Megna folyón Nárájangandzsból tartott a dél-bangladesi Matlabba, amikor a fővárostól, Dakkától mintegy 40 kilométerre délre a baleset megtörtént. Több tucatnyi utasnak sikerült úszva elérnie a partot. A hatóságok mentőhajót küldtek a helyszínre.

A biztonsági előírások elhanyagolása és a túlzsúfoltság miatt gyakoriak a kompbalesetek a 153 millió lakosú Bangladesben, amelyet 230 folyó szel át. Milliók függenek a folyami vagy tengerhajózástól a világ egyik legszegényebb országában.

Tavaly márciusban egy túlzsúfolt komp egy kőolajszállító uszálynak ütközött az éjszaka közepén, akkor 147 ember halt meg. 2005 februárjában 149 ember vesztette életét a Burigagna folyón történt kompbalesetben, Dakka egyik peremkerületében.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Félúton jár a Mars felé az új NASA-robot, amire igen fontos küldetést bíztak

Félúton jár a Mars felé az új NASA-robot, amire igen fontos küldetést bíztak

Már nem a Heathrow Európa legforgalmasabb reptere

Már nem a Heathrow Európa legforgalmasabb reptere

Magyarország is az emberkereskedők egyik célpontja

Magyarország is az emberkereskedők egyik célpontja