szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Súlyos kézsérülésekkel vitték kórházba Londonban azt a négy hónapos csecsemőt, akit szobájában támadott meg egy róka.

A Scotland Yard vasárnapi közlése szerint a támadás még szerdán történt a brit főváros egyik külső, Lewisham nevű negyedében. A gyermek édesanyja fájdalmas sikolyt hallott, és berohant a kicsi szobájába, ahol a babát bölcsőjéből kirángatva találta a földön, és a karja a róka pofájában volt. Bár pánikba esett, de megrúgta az állatot, az pedig elengedve a gyermek karját, elszaladt - olvasható a BBC honlapján.

A gyermek egyik ujját leharapta a róka, de sebészeknek sikerült egy három órán át tartó, bonyolult és ritka műtéttel visszailleszteni a helyére.

Ez volt a legsúlyosabb rókatámadás Londonban 2010 óta, akkor ikerlányok estek hasonló támadás áldozatául. Egyikük az arcán, a másik a kezén sérült meg súlyosan.

Az RSPCA brit állatvédő szervezet munkatársa szerint nagyon ritkán fordul elő, hogy róka kisgyermekre vagy bárkire rátámadjon, csak félelmében tesz ilyet. "Ez egyáltalán nem jellemző rókamagatartás. Az állat akkor megy ház közelébe, ha élelmiszerforrást vél ott. Igen bátorrá tud válni, de általában meghátrál, ha embert érez a közelben" - magyarázta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fülke: Az unióban még mindig nem szoktak hozzá Orbán tárgyalási technikájához

Fülke: Az unióban még mindig nem szoktak hozzá Orbán tárgyalási technikájához

Megtalálták a világ legkisebb szitakötői közül is a legkisebbiket

Megtalálták a világ legkisebb szitakötői közül is a legkisebbiket

Egyre népszerűbb az Edge böngésző, de vannak ennek árnyoldalai is

Egyre népszerűbb az Edge böngésző, de vannak ennek árnyoldalai is