szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A sanghaji hatóságok 21 általános- és középiskolában elrendelték az iskolaköpenyek használatának mellőzését, miután kiderült, hogy az egyenruhákat rákkeltő anyaggal festették. A sanghaji televízió riportja szerint a ruhák a városi minőségellenőrzési hivatal rutinvizsgálatán akadtak fenn, az ellenőrzött minták csaknem negyede nem felelt meg az előírásoknak.

A rákkeltő festék felhasználásával készített egyenruhák egy helyi cég, a Sanghaj Ouxia ruhaipari vállalat gyárából származnak. A társaság 30-40 iskolának szállíthatott termékeiből. A vállalat 2009 óta szerepel az iparági feketelistákon a megrendelők minőségbeli kifogásai miatt - derítette ki a sanghaji televízió.

A minőségellenőrzési hivatal tovább vizsgálódik, és leállíttatta a termelést a cégnél. A vállalat azzal védekezik, hogy a kifogásolható minőségű alapanyag nem az övé, azt a szomszédos Csöcsiang tartományból szerezték be, igaz, annak minőségi vizsgálata nélkül. Hozzátették, hogy nem minden egyes ruhájában, csak a minták egy részében mutatták ki a mérgező anyagokat.

A hírre sok szülő kétségbeesetten reagált: azt mondták, hogy addig nem engedik gyermeküket iskolaköpenyt hordani, amíg nem biztosak afelől, hogy az megfelelő minőségű.

Egy tavalyi felmérés szerint a sanghaji általános- és középiskolákban használatos egyenruhák több mint fele rossz minőségű, azok beszerzését egyetlen hatóság sem szabályozza, és nem követi figyelemmel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kétszázmillió előfizetője van már a Netflixnek

Kétszázmillió előfizetője van már a Netflixnek

Részvénypiaci változások a feltörekvő régiókban: ki a legjobb válságkezelő?

Részvénypiaci változások a feltörekvő régiókban: ki a legjobb válságkezelő?

Csak nyolc állami egyetem marad?

Csak nyolc állami egyetem marad?