szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hívek előtt gyújtotta meg Benedek pápa fotóját egy olasz falu papja, így tiltakozva az ellen, hogy az lemondott posztjáról – írja a Corriere.it.

A római kúria is megütközött annak a ligúriai plébánosnak a tettén, aki elégette a misén a leköszönő Benedek pápa fotóját, mondva, a posztját elhagyó egyházfő nem is volt pápa. A 350 fős lakosú Castel Vittorio papja, Andrea Maggi a vasárnapi misén több tucat híve, köztük gyerekek előtt égette el a fényképet. A hívei szerint ultraortodoxnak tartott pap Joseph Ratzingerre utalva azt mondta, egy pásztor sosem hagyja el a nyáját. A falu polgármestere szerint a híveket megdöbbentette az eset, és mások mellett ő maga is távozott a mise közben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!