szerző:
hvg.hu

Az Ergo biztosítótársaság alkalmazottainak jutalomként adott szexpartik ügyét egymás között passzolgatják a hamburgi bíróságok. A Handelsblatt információi szerint se a hamburgi elsőfokú, se a másodfokú, tartományi bíróság nem érzi magát illetékesnek az ügyben, melyben a budapesti Gellért fürdő is érintett. Az ügy a lap szerint a tartományi legfelsőbb bírósághoz került.

A biztosítás-közvetítéssel foglalkozó Hamburg-Mannheimer International (HMI) 2007-ben szervezett a legjobban teljesítő ügynököknek budapesti jutalomutat. Az egyik program látogatás volt a Gellért fürdőben, ahol magyar prostituáltak szórakoztatták a német cég alkalmazottait. A vádhatóság szerint a rendezvényen 20 örömlány és a biztosító legkevesebb 64 munkavállalója vett részt.

A hamburgi ügyészség tavaly novemberben emelt vádat a szexparti szervezői ellen. A vádhatóság szerint a szervezők céges költségként számolták el a legjobban teljesítő biztosítási ügynökök jutalmazására szánt szexpartira fordított összeget és összesen 52 ezer euró kárt okoztak.

A hamburgi ügyészség hűtlen kezelésben való bűnrészesség miatt vádat emelt egy harmadik személy, egy rendezvényszervező cég ügyvezetője ellen is. Az eljárást a HMI anyavállalata, az Ergo biztosító feljelentése nyomán indították. Az ügyet a Handelsblatt című üzleti lap tárta fel 2011-ben, az Ergo a leleplező cikk megjelenése után tett feljelentést.

A nyomozás során feltárt adatok szerint a társaság vezetése nem tudott a budapesti útról. Torsten Oletzky, az Ergo vezérigazgatója saját bevallása szerint csak három év múlva értesült a történtekről.

A botrány kirobbanása után a céget átszervezték, még a nevét is megváltoztatták – a társaság felvette az anyavállalat nevét –, a Handelsblatt azonban újabb ügyeket nyomozott ki, 2012 nyarán megírta, hogy a jól teljesítő ügynökök 2009-ben, 2010-ben és 2011-ben egy jamaicai szexklubba látogathattak el a vállalat költségén.

A hamburgi bíróságok most azonban egymás között passzolgatják az ügyet a Handelsblatt információi szerint. "Az elsőfokú bíróságnak nics hatásköre az ügyet tárgyalni" – olvasható a lap cikke szerint egy 2013. január 22-i keltezéső bírósági iratban, mely szerint a per "túl nagy", ezért a köz érdeke az, hogy az ügyet a tartományi bíróság vigye. Ez utóbbi azonban szintén nem vállalja a per lefolytatását.

A hamburgi ügyészség panaszt jelentett be a tartományi legfelsőbb bíróságnál. "Az ügyészség egyetért az elsőfokú bírósággal, az ügyet a tartományi bíróságnak kell tárgyalnia" – mondta a lapnak Nana Frombach főügyész. Azt még nem tudni, hogy a legfelsőbb bíróság mikor hoz döntést.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Párhuzamos valóságok: miben tart előbbre Szerbia, mint Magyarország?

Párhuzamos valóságok: miben tart előbbre Szerbia, mint Magyarország?

Rossi: Nagy Ádám lenyűgöz

Rossi: Nagy Ádám lenyűgöz

Meztelenül akart gépre szállni, hogy áramvonalasabb legyen

Meztelenül akart gépre szállni, hogy áramvonalasabb legyen

Két év alatt ötszörösére nőtt az öngondoskodó fiatalok aránya

Két év alatt ötszörösére nőtt az öngondoskodó fiatalok aránya

Csődöt mondott az emberiség? 36 évünk volt megállítani a globális felmelegedést, de hiába

Csődöt mondott az emberiség? 36 évünk volt megállítani a globális felmelegedést, de hiába

Készüljön, visszatér a fagy

Készüljön, visszatér a fagy