szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szerb rendőrség megtalálta Rembrandt egyik, hét évvel ezelőtt ellopott festményét - írta kedden a vajdasági sajtó.

A szerbiai és az újvidéki bűnügyi rendőrség összehangolt akciója során találták meg a Rembrandt apjának portréja című, 1630-ban készült festményt. A képre Szentdemeter - azaz Sremska Mitrovica - területén bukkantak rá, és négy személyt előállítottak, akikről gyanítható, hogy közük volt a lopáshoz. 

A festményt 2006. január 8-án lopták el az újvidéki Városi Múzeumból: két álarcos fegyveres megkötözte az egyik őrt, és elvitte a festményt. 

Ezenkívül három másik képet is elvittek, Rubens Seneca című festményét, Pier Francesco Mola Éjszakai látkép halásszal című képét, és egy ismeretlen XVI. századbeli német festő Krisztusfej című festményét. A rendőrség tájékoztatójából nem derült ki, hogy ez utóbbi festményeknek mi lett a sorsa.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!