szerző:
MTI

Egyelőre a vatikáni Szent Márta-házban marad Ferenc pápa, mert szívesebben van a papság más tagjainak körében a hatalmas pápai rezidencia helyett – mondta kedden Federico Lombardi, a Szentszék szóvivője.

A pápai lakosztályon csak apróbb átalakításokat hajtottak végre XVI. Benedek távozása után, és már készen áll az új egyházfő fogadására, de Ferenc pápa úgy döntött, hogy "újabb intézkedésig" a Szent Márta-házban marad.

A 120 szobás vendégház volt a konklávéra érkezett bíborosok szálláshelye. Jorge Mario Bergogliót pápaválasztó bíborosként egy egyszerű szobában helyezték el a konklávé kezdete előtt, majd megválasztása után onnan átköltözött egy háromszobás lakosztályba, ahol egyházfői minőségében tud vendégeket fogadni.

Az apostoli palota helyiségeit egyelőre csak audienciákra és az Úrangyala imákra fogja használni - mondta Lombardi.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!