szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Paul Lendvai osztrák publicistával közölt interjút internetes kiadásában szerdán a bécsi Kurier Gulyás-orbánizmus nacionalista szósszal címmel.

Az ausztriai bulvárlapnak nyilatkozva Lendvai egyebek közt azt hangoztatta, hogy Magyarország nem diktatúra, mint Fehéroroszország vagy Kazahsztán. "Az ország azonban úton van egy olyan rendszer felé, amely vegyíti a Horthy-korszakot annak rasszizmusával és antiszemitizmusával együtt, valamint a tényleges problémákat elkendőző és kis engedményeket tevő Kádár-korszakot, úton van egy olyan rendszer felé, amelynek élén az erős ember áll" - állította Lendvai. 

Az osztrák publicista állítása szerint a szerződések betartásának elvét Magyarország nem tartja tiszteletben. Szerződéseket hatályon kívül helyeznek vagy módosítanak -  hangoztatta Lendvai, aki szerint nemcsak az osztrák gazdák tapasztalják ezt, hanem nyugati bankokat, vállalatokat és kereskedelmi  láncokat is hátrányosan megkülönböztetnek. "Mindez nacionalista és populista. Visszatérés a parancsgazdasághoz, a határok nélküli Európában ez katasztrófa Magyarország számára" - vélekedett Paul Lendvai.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!