szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Irán atomprogramjáról kezdődtek pénteken újabb tárgyalások Teherán és a hatok csoportja között a kazah nagyvárosban, Almatiban - közölte egy nyugati diplomata.

Irán, valamint az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagjából (Egyesült Államok, Franciaország, Nagy-Britannia, Oroszország, Kína) és Németországból álló csoport öt héttel ezelőtt folytatott tárgyalást, ugyancsak Almatiban. A hatok új ajánlatot tettek Iránnak, ebben nem követelik az urán 20 százalékosra történő dúsításának teljes leállítását, csak felfüggesztését.

Emellett a már meglévő 20 százalékos dúsítottságú uránkészletek korlátozását és a fordói föld alatti urándúsító leállítását kérték. Cserébe azt ígérték, hogy enyhítenek az aranykereskedelemre és az olajipari ágazatra vonatkozó szankciókon.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!