szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Befejezték a mentést szerdán abban a dél-iráni övezetben, ahol egy 6,1-es erősségű földrengés legalább 37 ember halálát és 850 sérülését okozta kedden. A hatóságok megerősítették, hogy a földmozgás helyszínétől 89 kilométerrel délkeletre lévő busehri atomerőmű sértetlen maradt.

Összesen húsz túlélőt sikerült kimenteni a romok alól, és majdnem 800 ház rongálódott meg a rengésben, amelynek epicentruma Kaki településen volt – közölte a FARS hírügynökség. A nagy erejű földmozgás a 12 ezres Kakitól 35 kilométerrel északra fekvő Hormudzst is érintette, és több öböl menti államban is érezni lehetett.

A biztonsági erők és a mentőalakulatok gyorsan a helyszínre vonultak, több mint kétezer sátrat állítottak fel a hajlék nélkül maradtaknak. Takarókat és élelmet is osztottak a rászorulóknak. Elment az áram és elnémultak a telefonok a nagy rengés után, amelyet tucatnyi kisebb is követett kedd délután.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elköltözik Erzsébetvárosból a 100 Tagú Cigányzenekar

Elköltözik Erzsébetvárosból a 100 Tagú Cigányzenekar

Száz delfin lelte halálát egy mozambiki sziget partján

Száz delfin lelte halálát egy mozambiki sziget partján

Radar360: Nem jönnek a lazítások

Radar360: Nem jönnek a lazítások