szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Dmitrij Ribolovljev orosz milliárdosnak, az AS Monaco futballcsapat többségi tulajdonosának adja el a családi öröksége részét képező híres Skorpió-szigetet Arisztotelész Onasszisz 1975-ben elhunyt görög hajómágnás unokája.

A sziget a Jón-tengeren, Athéntól délkeleti irányban található. Athina Onasszisz évek óta árulja a festői földdarabot. Az érdeklődők között felbukkant Bill Clinton neve, illetve Perzsa-öbölből érkezett befektetőké is. Görög sajtóértesülések szerint a vételár mintegy 100 millió euróra rúg.

Az orosz milliárdos Dmitrij Ribolovljev érdekeltségébe tartozó Monaco Sport Invest (MSI) 2011-ben többségi tulajdont szerzett az AS Monacóban. A miniállamban élő Ribolovljev a Forbes magazin szerint akkor a világ 93. leggazdagabb embere volt.

A 80 hektáros szigetet Arisztotelész Onasszisz 1963-ban vásárolta meg a görög államtól, és ott élt Maria Callas operaénekesnővel, később ott házasodott össze Jackie Kennedyvel. A dúsgazdag hajómágnást, fiát, Alexandert és lányát, Krisztinát is a szigeten temették el. Az örökös, Krisztina 28 éves lánya, Athina többnyire Brazíliában él.

A nagyapjától hatalmas vagyont öröklő Athinának kevés kapcsolata van szülőhazájával: nem Görögországban nőtt fel, görögül is alig beszél. Az elmúlt években már eladta családja néhány görögországi ingatlanját és a családi ékszerek jó részét is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már készül az új biztonságos kereső, ami legyűrné a Google-t

Már készül az új biztonságos kereső, ami legyűrné a Google-t

Alig van már nyugdíjas pedagógus, aki állami iskolában tanít

Alig van már nyugdíjas pedagógus, aki állami iskolában tanít

Akár 18 fok is lehet ma

Akár 18 fok is lehet ma