szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy dél-koreai kormányforrás szerint nem várható, hogy Észak-Korea a közeli napokban újabb rakétakilövést hajt végre.

A hírügynökségek által idézett forrás mindezt azzal indokolta, hogy dél-koreai információk szerint Észak-Korea az elmúlt két napban nem helyezte át közepes hatótávolságú rakétáinak mozgatható kilövőállásait. Ez - mint hozzáfűzte - azt valószínűsíti, hogy észak-koreai rakétakilövésre a közeli jövőben nem kerül sor. 

A Dél-Koreában tartózkodó Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár szombaton a két Koreát elválasztó panmindzsoni demilitarizált övezetbe látogatott. Rasmussen személyében első ízben kereste fel egy NATO-vezető a demilitarizált övezetet az atlanti szövetség fennállása óta. Megfigyelők éppen ezért úgy vélekedtek, hogy a vizit mindenekelőtt szimbolikus jelentőségű volt, és azt célozta, hogy a NATO demonstrálja határozott kiállását Dél-Korea mellett.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség ezzel egy időben Szergej Lavrov orosz külügyminisztert idézte, aki állást foglalt az Észak-Korea atomprogramjával foglalkozó, hat ország képviselőiből álló nemzetközi tárgyalások felújítása mellett. Lavrov még pénteken este nyilatkozott erről Svájcban, hangsúlyozva: ha minden érintett ország kész a tárgyalásokra, Moszkva természetesen támogatja azokat.

A szóban forgó nemzetközi tárgyalások - amelyeken a két Korea, továbbá Oroszország, az Egyesült Államok, Japán és Kína képviselői vettek részt, 2008 decemberében megszakadtak. A megbeszélések eredeti célja a Koreai félsziget nukleáris fegyvermentesítése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Drágán spórolni: teszten az első konnektoros, 21 millió forintos Toyota RAV4

Drágán spórolni: teszten az első konnektoros, 21 millió forintos Toyota RAV4

Hétmillió eurós befektetés a Codecoolban

Hétmillió eurós befektetés a Codecoolban

Meghalt Balázs Béla, a magyarországi és nemzetközi csillagászat meghatározó alakja

Meghalt Balázs Béla, a magyarországi és nemzetközi csillagászat meghatározó alakja