szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Levette a műsorról kedden a Family Guy egy epizódját a Fox televízió, és az internetes oldalakról is eltávolították, mert olyan, az epizódból összevágott klip került a világhálóra, amely a bostoni maratonon történt robbantásra utal.

A Family Guy alkotója, Seth MacFarlane "iszonyatosnak" nevezte a klipet. A videó egy nappal a bostoni merénylet után került a netre.

A Fox szóvivője elmondta: a Fox.com és a Hulu.com oldalakról levették a Turban Cowboy című részt és az ismétlést sem közvetítik a tévében. A csatorna illetékesei azon dolgoznak a YouTube közösségi videomegosztóval, hogy eltávolítsák a klipet az internetről. Egyelőre nem tudják, ki a felelős a videó megjelenéséért.

Az összevágott klip a márciusban sugárzott Turban Cowboy két jelenetét ollózta össze. Az egyikben a részeg Peter Griffin a bostoni maraton futói közé hajt autójával, a másik, az előzővel nem összefüggő, későbbi jelentben Peter anélkül, hogy sejtené kicsoda az illető, összebarátkozik egy szélsőségessel, akitől egy mobilt kap. Amikor telefonál vele, egy robbanást lehet hallani.

A videóban a két részletet összeillesztették, azt a hatást keltve, hogy a robbanás a bostoni maratonon történt.

"Iszonyatos a neten cirkuláló, Family Guyból összevágott klip. Ami történt, az bűncselekmény és tragédia, együtt érzek az áldozatokkal" – írta egy Twitter-üzenetben MacFarlane, akinek hangján több figura szólal meg az animációs sorozatban, köztük Peter is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Havi 800 ezerbe kerül Horváth Csaba imázsépítése Zuglónak

Havi 800 ezerbe kerül Horváth Csaba imázsépítése Zuglónak

Bloomberg-elemzés: Merkelnek rá kellene pirítania Orbánékra, amiért blöffölnek

Bloomberg-elemzés: Merkelnek rá kellene pirítania Orbánékra, amiért blöffölnek

A HP új laptopján automatikusan elsötétül a képernyő, ha nem a tulajdonosa ül előtte

A HP új laptopján automatikusan elsötétül a képernyő, ha nem a tulajdonosa ül előtte