szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Paul McCartney is csatlakozott azon hírességek sorához, akik tekintélyüket latba vetve kampányoltak az amerikai fegyvertartás szabályainak szigorítását célzó törvénymódosítás megszavazásáért, amelyet azonban a szenátus végül elutasított.

A hetvenéves brit zenész a szerdai szenátusi voksolás előtt részt vett a Voices Against Violence (Hangok az erőszak ellen) elnevezésű figyelemfelkeltő kampányban. A kezdeményezést Tony Bennett amerikai énekes és fia, Danny hívta életre. Az SMS-ben a MYVOICE szöveget elküldők válaszul meghallgathatták McCartney telefonüzenetét, és automatikusan a szenátus egy irodájához kapcsolták őket. 

"Mondd el egy szenátusi tagnak, hogy támogatod a józan ész törvényt, amely kiveszi a fegyvert az alkalmatlan emberek kezéből. Ami sok, az sok, kérlek, add a hangod, hogy vége szakadjon a fegyveres erőszaknak" – bíztatta az amerikaiakat McCartney a telefonüzenetben. A telefonos kampányban mások mellett Alec Baldwin, Josh Groban, Gloria Estefan, Mia Farrow és Rosie O'Donnell is részt vett.

Barack Obama elnök a decemberi connecticuti mészárlás után nyújtotta be a fegyvertartás szabályainak szigorításáról szóló javaslatait. A demokrata többségű szenátusban azonban szerdán megbukott a törvénymódosítás, amely kiterjesztette volna a fegyvervásárlók bűnügyi és pszichikai háttérellenőrzését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ecettel és szódabikarbónával szinte az egész lakást kitakaríthatjuk

Ecettel és szódabikarbónával szinte az egész lakást kitakaríthatjuk

100 000 képet lopott le, és megcsinálta az Instagram klónját – a Facebook beperelte

100 000 képet lopott le, és megcsinálta az Instagram klónját – a Facebook beperelte

Az Index új vezetője szerint csak a vezérigazgatói poszton akartak változást

Az Index új vezetője szerint csak a vezérigazgatói poszton akartak változást