szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elmarasztalták Obamát és Clintont a bengázi támadás miatt a képviselőházi republikánusok.

Elmarasztalták Barack Obama elnököt és Hillary Clinton volt külügyminisztert a kelet-líbiai Bengáziban működő amerikai konzulátus elleni terrortámadás miatt a képviselőházi republikánusok egy jelentésükben, amelyet szerdán ismertettek az amerikai napilapok. 

A 46 oldalas jelentés szerint a három amerikai személy, köztük a tripoli nagykövet életét követelő támadást több hírszerzési jelentés előre jelezte, ám a Fehér Ház és a külügyminisztérium nem reagált megfelelően a figyelmeztetésekre. 

A republikánus vizsgálat arra a megállapításra jutott, hogy az Obama-kormány hazudott, amikor az incidenst követően azt állította, hogy egy iszlámellenes film miatt felháborodott tömeg támadt rá a képviseletre, majd azt kommunikálta, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozásának védelme érdekében vezette félre a közvéleményt. 

A Fehér Ház visszautasította és a régi vádak felmelegítésének minősítette a kedden nyilvánosságra hozott jelentést, demokrata képviselők pedig tiltakoztak amiatt, hogy őket nem vonták be a vizsgálatba, amelynek elfogulatlansága szerintük megkérdőjelezhető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 93 elhunyt, 1344 új fertőzött

Koronavírus: 93 elhunyt, 1344 új fertőzött

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban