szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem volt fegyver a bostoni robbantással gyanúsított Dzsohar Carnajevnél, amikor a hatóságok elfogása előtt tűz alá vették a rejtekhelyének számító, ponyvával letakart hajót – közölte a Washington Post több, meg nem nevezett szövetségi forrásra hivatkozva. A lap szerint az FBI nem hajlandó tisztázni, miért kezdtek lőni a hajóban bujkáló 19 éves fiúra.

Bár a rendőrök és kommandósok attól féltek, hogy a hajóban bújkáló Dzsohar Carnajevnél fegyver vagy robbanószer lehet, a bostoni robbantások 19 éves gyanúsítottja fegyvertelen volt az elfogásakor kitört lövöldözésben – mondta több szövetségi forrás is a Washington Postnak.

A lap szerint a hatóságok kétségbeesve próbálták elfogni a férfit, hogy ki lehessen kérdezni a bostoni maratonnál történt robbantásokról.

©

A ponyvával letakart hajóban bújkáló Carnajev elfogása után a hatóságok arról számoltak be, hogy tűzpárbaj alakult ki köztük és a gyanúsított között, később pedig arról érkeztek hírek, hogy Carnajev maga ellen akarta fordítani a fegyverét, de rosszul célzott, így sérülhetett meg a torka.

"Valószínűleg nem tudták, van-e nála fegyver" – mondta az elfogáskor kialakult szituációról egy forrás a Washington Postnak. "Néhány órával korábban a bátyjával együtt lelőttek egy rendőrt, egy másikat megsebesítettek, és a rendőrségi üldözés közben robbanószereket dobáltak ki az autójukból. Nem hitték, hogy nincs nála fegyver és még több robbanószerkezet" – tette hozzá a meg nem nevezett forrás.

Az FBI a lap kérdésére nem vázolta fel, pontosan az események milyen sorozata vezetett oda, hogy a hatóságok tűz alá vették a hajót, mint ahogy azt sem árulták el, hogy a leadott több tucat lövés okozta-e Carnajev sérüléseit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új bringaútszakasz épül Budapest és a Balaton között

Új bringaútszakasz épül Budapest és a Balaton között

Nem jellemző Európában a magyar kormányzati titkolózás a járvánnyal kapcsolatban

Nem jellemző Európában a magyar kormányzati titkolózás a járvánnyal kapcsolatban

Elkapta a koronavírust a maszkviselést elutasító mexikói elnök, Lopez Obrador

Elkapta a koronavírust a maszkviselést elutasító mexikói elnök, Lopez Obrador