szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Észak-Korea "könyörtelen megtorlással" fenyegetőzött kedden arra az esetre, ha az újabb amerikai–dél-koreai haditengerészeti gyakorlat közben megsértik szuverenitását.

A KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség idézte a hadsereg közleményét, amely szerint a katonaság minden egysége és alegysége egyszerre indít válaszcsapást, ha csak egy lövedék is esik az ország területi vizeire. Ha az Egyesült Államok és Dél-Korea meggondolatlan lépéseket tesz, "tűztengerré" változtatja a térségben található öt dél-koreai sziget környékét – fenyegetőzött a hadsereg.

Az amerikai és dél-koreai hadsereg hétfőn kezdte meg újabb, ötnapos hadgyakorlatát a Sárga-tengeren. Péntekig a tengeralattjárók elleni harcot gyakorolják. Dél-Koreában a múlt héten ért véget a két hónapig tartó, Foal Eagle fedőnevű amerikai–dél-koreai hadgyakorlat, amelyben 200 ezer dél-koreai és 11 ezer amerikai katona vett részt. Észak-Korea a katonai manőverek miatt atomcsapással fenyegette meg az Egyesült Államokat, Japánt és Dél-Koreát.

Néhány órával a keddi észak-koreai fenyegetőzés előtt amerikai tisztségviselők arról számoltak be, hogy Észak-Korea levette az indítóállásról azt a két ballisztikus rakétáját, amelyet majdnem egy hónappal ezelőtt helyezett indításra kész állapotba az ország keleti partvidékén. A dél-koreai védelmi minisztérium ezt nem erősítette meg. A tárca szóvivője közölte, hogy a dél-koreai hadsereg fenntartja a készültséget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Vissza egy kicsit Demeterhez

Marabu Féknyúz: Vissza egy kicsit Demeterhez

Újabb brit bázist nyitott a Wizz Air

Újabb brit bázist nyitott a Wizz Air

Újabb rejtélyes fémoszlop bukkant fel, most Kaliforniában

Újabb rejtélyes fémoszlop bukkant fel, most Kaliforniában