szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Afganisztánban visszanyerte szabadságát négy török mérnök azok közül, akik egy orosz gyártmányú helikopter kényszerleszállásakor társaikkal együtt a tálibok fogságába estek még áprilisban az ország keleti részén – jelentette be vasárnap Isztambulban Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök.

Nyolc török mérnök, egy afgán állampolgár, valamint az Mi-8-as helikopter orosz és kirgiz pilótája esett a tálibok fogságába, amikor gépük kényszerleszállást hajtott végre a zord időjárási viszonyok miatt a tálibok ellenőrizte vidéken április 21-én.

Erdogan egy isztambuli gyűlésen jelentette be a négy mérnök kiszabadulását. Azt mondta, hogy a török titkosszolgálat erőfeszítéseinek köszönhetően nyerte vissza a szabadságát a négy mérnök, átadták őket Törökország képviselőinek, és már biztonságban vannak.

A NATO-tag Törökország is részt vesz a nemzetközi erők afganisztáni katonai szerepvállalásában: Ankara 1850 katonát küldött az ISAF kötelékébe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországon az 500 lóerős új elektromos Audi

Magyarországon az 500 lóerős új elektromos Audi

Úgy összevertek egy férfit Újbudán, hogy belehalt

Úgy összevertek egy férfit Újbudán, hogy belehalt

Videó: Mint egy darab kő, úgy zuhant a repülő a szeméttelepre az Egyesült Államokban

Videó: Mint egy darab kő, úgy zuhant a repülő a szeméttelepre az Egyesült Államokban