szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az andesi hegyimacskát (Leopardus jacobita), az óriásvidrát (Pteronura brasiliensis) és további 66 állatfajt fenyeget kihalás az illegális vadászat, az erdők kiirtása és a levegő szennyezettsége miatt Bolíviában - állítja egy csütörtökön közzétett tanulmány.

A bolíviai Környezetvédelmi Liga által végzett kutatás szerint a hatóságok nem szereznek érvényt a környezetvédelmi törvényeknek. A civil szervezet ezért felszólította a La Paz-i kormányt, hogy tegyen meg mindent a vadorzás és az illegális állatkereskedelem visszaszorítására.

A tanulmány rámutat, hogy 314 állatfaj van veszélyben az országban, köztük a kondorkeselyű (Vultur gryphus), a hárpiasas (Harpia harpyja), a nagy jácintara (Anodorhynchus hyacinthinus), a fekete kajmán (Melanosuchus niger) és a pókmajomfélék. A lakott területek növekedése, a természeti kincsek kiaknázása káros hatásokkal járt az ország 22 védett területén, ahol Bolívia növény és állatvilágának 70 százaléka él.  

A Környezetvédelmi Liga és önkéntes aktivisták La Pazban és El Altóban terveznek olyan rendezvényeket, amelyekkel felhívhatják az emberek figyelmét a biodiverzitás megőrzésének fontosságára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elon Musk már a világ második leggazdagabbja, megelőzte Bill Gates-t

Elon Musk már a világ második leggazdagabbja, megelőzte Bill Gates-t

Orbán Viktor bejelentette, hogy jön az időseknek fenntartott idősáv a boltokban

Orbán Viktor bejelentette, hogy jön az időseknek fenntartott idősáv a boltokban

Robottal ütjük a nyomukat: hogyan is jártak az ősemberek?

Robottal ütjük a nyomukat: hogyan is jártak az ősemberek?