szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Órákig állt a közlekedés kedden a Tokiót más japán városokkal összekötő vasútvonalakon, amíg felrobbantottak egy észak-tokiói építési területen talált második világháborús lövedéket.

A 40 centiméteres, rozsdás lövedéket a helyszínen kellett megsemmisíteni, s erre az időre lezárták a környéket. Emiatt három órán át, délelőtt 11-től délután 2 óráig nem közlekedtek a közeli vasútvonalakon haladó vonatok Tokióban és a szomszédos Szaitama prefektúrában, 159 gyors és helyi érdekű szerelvény vesztegelt, a leállás mintegy 90 ezer utast érintett.

Ilyen lövedékeket használtak a japán császári hadsereg légvédelmi ütegei a második világháborúban. Tokiót és Japán más területeit heves bombázás érte 1945-ben, a kapituláció előtt. A becsapódott bombák többségét az amerikai légierő dobta le, de találnak manapság is olyan lövedékeket, amelyeket a japán hadsereg hagyott hátra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
J. K. Rowling új gyerekkönyvet írt

J. K. Rowling új gyerekkönyvet írt

Mit tegyen a szülő, ha azt gyanítja, hogy koronavírusos a gyereke?

Mit tegyen a szülő, ha azt gyanítja, hogy koronavírusos a gyereke?

Most még Brüsszelre hagyja a Facebook megrendszabályozását a magyar kormány

Most még Brüsszelre hagyja a Facebook megrendszabályozását a magyar kormány