szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Robbanóanyagokat és fegyvereket foglalt le Észak-Írországban a rendőrség hétfőn, miközben London nagy erőkkel készül a jövő héten Enniskillenben esedékes G8-csúcs biztosítására.

Az elmúlt hetekben a rendőrök több gyanús, az észak-ír megbékélést ellenző, köztársaságpárti nacionalistát vettek őrizetbe, a most hétfői, legutóbbi akció során pedig robbanóanyagokat és lőszert foglaltak le Londonderryben, mintegy 100 kilométerre a csúcstalálkozó helyszínétől. Az idei G8-csúcs helyszínéül szolgáló hotel ellen márciusban állítólag már megkíséreltek egy pokolgépes támadást.

Összesen 8000 rendőrt vonnak össze az Egyesült Királyság minden részéből Észak-Írországban a június 17-18-án esedékes G8 csúcstalálkozó alkalmából, mivel a hatóságok több ezer tiltakozóra számítanak, valamint észak-ír és iszlamista terroristák esetleges akcióitól tartanak.

A legfejlettebb nyugati országokat és Oroszországot tömörítő G8 csoport idei csúcstalálkozóját az észak-ír Enniskillenben rendezik meg. Az előzetes becslések szerint több ezer, a globalizációt és a környezet kizsákmányolását ellenző tüntető tart majd demonstrációt a találkozót megelőző szombaton Belfastban, illetve a tárgyalások kezdetén Enniskillenben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új ligát alakítanának a legjobb európai futballcsapatok

Új ligát alakítanának a legjobb európai futballcsapatok

Egyetlen kocsit sem adott el, mégis 87 milliárd dollárt ér egy kínai autógyár

Egyetlen kocsit sem adott el, mégis 87 milliárd dollárt ér egy kínai autógyár

Egyre több „alapbetegség” nélküli áldozatot szed a koronavírus

Egyre több „alapbetegség” nélküli áldozatot szed a koronavírus