szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A török rendőrség kiűzte a Taksim térre visszatérő tüntetőket.

A török rendőrség kedden este másodszor is kiűzte a tüntetőket az isztambuli Taksim térről, ismételten könnygázt vetve be a kormány politikája ellen tiltakozókkal szemben. 

A rendőrök még reggel erővel visszafoglalták a tizenkét napja kezdett demonstrációk fő helyszínét. Akkor több száz rendőr vízágyúkkal felszerelt páncélosok támogatásával áthatolt a barikádokon, amelyeket a tüntetők emeltek a térre vezető főutakon, s könnygázzal, illetve gumilövedékekkel kényszerítette távozásra a térfoglalókat. Miután a rendőri erők visszavonultak a tér szélére, tüntetők ezrei tértek vissza a Taksim térre. Ám az AFP francia hírügynökség helyszíni tudósítása szerint a rendfenntartók ismét könnygázt vetettek be ellenük, újra kiürítve a teret.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!