szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tüntetők ezrei tértek vissza kedd este az isztambuli Taksim térre, miután a rendőrök még reggel erővel visszafoglalták tőlük a tizenkét napja kezdett demonstrációk fő helyszínét, majd e rendőri erők visszavonultak a tér szélére.

A reggeli órákban több száz rendőr vonult be a térre, és visszafoglalta azt. Vízágyúkkal felszerelt páncélosok támogatásával áthatolt a barikádokon, amelyeket a tüntetők emeltek a térre vezető főutakon. A rendőrök rövid időre bevetett könnygázzal és gumilövedékekkel kényszerítették a nem nagy számú demonstrálót, hogy a térrel szomszédos Gezi parkba meneküljön - ahol előzőleg már több száz tüntető vert sátrat -, de oda már nem vonultak utánuk. Az AFP ugyanakkor jelentette, hogy este tüntetők ezrei tértek vissza, azaz folytatódnak a tiltakozó megmozdulások.

©
©

 


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!