szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A török miniszterelnök közölte, hogy 24 órán belül megtisztítják az isztambuli Taksim teret a rendzavaróktól – közölte az AP.

Ultimátumot adott az isztambuli tüntetőknek a török miniszterlnök, aki azt közölte, hogy a Taksim teret egy nap alatt megtisztítják a tüntetőktől.

Az isztambuli Taksim térre összpontosuló megmozdulások csütörtökön is folytatódtak, annak ellenére, hogy egy nappal korábban Recep Tayyip Erdogan kormányfő pártja, az Igazság és Fejlődés Pártja helyi népszavazást ígért a tüntetéssorozatot kiváltó isztambuli Taksim téri és Gezi parki városrendezési tervről.

A kormány ekkor is felszólította a tüntetőket, hogy azonnal hagyják el a parkot, hangsúlyozva, hogy azok, akik rossz szándékról tesznek tanúbizonyságot vagy provokatív cselekményeket hajtanak végre, és ott maradnak a parkban, a rendőri erőkkel találják szemben magukat.

Egy emberi jogi szervezet szerint már sebesültek ezreit látták el a tüntetések május 31-i kezdete óta, öt ember pedig életét vesztette az összecsapásokban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!