szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Eddig a szeptembertől januárig tartó vadászati szezonban az engedéllyel rendelkező mintegy 2400 izraeli vadász szabadon lőhetett kacsákra, vaddisznókra és más állatokra. Ennek véget vethet egy nagy közfelháborodást kiváltó eset.

Amír Perec izraeli környezetvédelmi miniszter javaslatára az illetékes minisztériumi bizottság egyhangúlag elfogadott egy a sportból, hobbiból történő vadászatot tiltó törvényjavaslatot - jelentette kedden az izraeli katonai rádió.

Az új szabályozás egy két évvel ezelőtt megszövegezett és a kneszet első szavazásán átment, majd talonba került javaslat újraélesztése, amelynek célja a vadon élő állatok és természeti környezetük védelme.

Eddig a szeptembertől januárig tartó vadászati szezonban az engedéllyel rendelkező mintegy 2400 izraeli vadász szabadon lőhetett kacsákra, vaddisznókra és más állatokra, de ha elfogadják a törvényt, akkor csakis különleges esetekben és engedélyek birtokában, csak bizonyos károkozó állatok ellen használhatják fegyverüket.

"A sportból történő vadászat ellentétes az elemi humánummal, amely tiltja az embertelen tetteket. El kell érnünk, hogy sportvadászat eltűnjön a világból" - jelentette ki Perec.

Az ügy előzménye, hogy a minap komoly közfelháborodást okozott, amikor négy levágott szarvasfejet és egy sündisznófejet találtak egy főút melletti kerítésre tűzve Észak-Izraelben. 

Az Izraeli Természetvédelmi Szervezet üdvözölte és az izraeli vadvilág védelmében szükségesnek nevezte a törvényjavaslatot, valamint bejelentették, hogy a sportvadászat szerintük a világ biológiai sokféleségét fenyegető egyik legjelentősebb fenyegetés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balesetveszélyes lehet a világító Mercedes-csillag – szervizbe kell vinni az autókat

Balesetveszélyes lehet a világító Mercedes-csillag – szervizbe kell vinni az autókat

A világ legnagyobb olajkatasztrófája készül a Karib-tengeren

A világ legnagyobb olajkatasztrófája készül a Karib-tengeren

Orbánnak már nem lesz mit bezárnia, ha annyi fertőzött lesz, amennyire készül

Orbánnak már nem lesz mit bezárnia, ha annyi fertőzött lesz, amennyire készül