szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Emberi csontmaradványokat találtak a szarajevói városi szemétlerakónál, 29 méteres mélységben, feltételezhetően tömegsírra bukkantak - jelentette kedden az Oslobodjenje című szarajevói napilap.

Az eltűntekkel foglalkozó nemzetközi bizottság (ICPM) fogja a DNS-minták alapján azonosítani, hogy milyen áldozatokról lehet szó. Valószínűsíthető, hogy az elföldeltek szerb nemzetiségűek voltak - idézi a bizottság szóvivőjét a boszniai napilap. A szóvivő szerint az ügyészségen múlik, hogy meghatározza az exhumálás megkezdésének az időpontját, ami ilyen esetekben igen gyorsan történik.

Az eltűntekkel foglalkozó egyik szarajevói szervezet vezetője szerint az említett helyszínen több olyan szerb nemzetiségű személy földi maradványa van, akit a boszniai háborúban, 1992-1993 között öltek meg. Ugyanezen szervezet vezetője szerint a valamikori szarajevói kerületekből körülbelül 350 szerb nemzetiségű polgárt keresnek még, de ez egy változó szám, mivel a boszniai fővárosban nap mint jelentenek be eltűnteket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csányi szerinte az Eb-t még nem veszélyezteti a Szuperliga

Csányi szerinte az Eb-t még nem veszélyezteti a Szuperliga

„Nem vagyok fáradt, ne temess!” – komor klippel jelentkeztek Majkáék

„Nem vagyok fáradt, ne temess!” – komor klippel jelentkeztek Majkáék

Kiszivárgott: luxus-fitneszkarkötővel rukkol ki a Fitbit

Kiszivárgott: luxus-fitneszkarkötővel rukkol ki a Fitbit