szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Levegőbe leadott lövésekkel vetettek véget a lázadók az észak-szíriai Aleppóban a lakosok élelmiszerhiány miatti tüntetésének - közölték szerdán a helyiek.

Aleppó nyugati részébe a lázadók hetek óta nem engedik be az élelmiszer- és gyógyszerszállítmányokat azzal a céllal, hogy elzárják az ellátási útvonalakat Bassár el-Aszad katonái elől. A helyi lakosok szerint azonban a blokád miatt több ezer civil is éhezik, az élelmiszerárak több mint tízszeresükre emelkedtek, és az alapélelmiszerek beszerzése is komoly nehézségekbe ütközik. 

A felkelők azután nyitottak tüzet, hogy több tucat helyi lakos egy ellenőrzési pontnál tüntetni kezdett a blokád ellen. Meg nem erősített információk szerint a lövöldözések következtében egy ember meghalt, többen megsebesültek, de ennek ellentmondó, ugyancsak nem hivatalos információk is napvilágot láttak.

Szíria egyes részeit a felkelők, más területeket az elnöki fegyveres erők tartják ellenőrzés alatt. A civilek azonban általában szabadon mozoghatnak az élelmiszer beszerzése vagy a családtagokkal való kapcsolattartás céljából. 2011 márciusa óta több mint százezer ember vesztette életét a kormányerők és a rezsim ellen lázadók közti véres harcokban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Horvátország részben fedezné a hazatérő turisták Covid-tesztjeit

Horvátország részben fedezné a hazatérő turisták Covid-tesztjeit

Tolószékbe kényszerül a cukorbeteg Milos Zeman

Tolószékbe kényszerül a cukorbeteg Milos Zeman

A járvány végét jelezné, de nem csökken az örökítőanyag mennyisége a szennyvizekben

A járvány végét jelezné, de nem csökken az örökítőanyag mennyisége a szennyvizekben